Patientinfo

​Visse rodbehandlinger kan være meget udfordrende. Kindtænder i overkæben har ofte 4 rodkanaler, hvoraf den ene rod (pga tandens anatomi) kan være svær at lokalisere. Rodkanaler kan være tilkalkede, og derved svære at lokalisere. Adgangsforhold kan være begrænsede, f.eks. nedsat mundåbning. Nogle tænder kan være svære at smertedække etc.

Som specialist har vi indrettet vores praksis til at lave denne type behandlinger og har derfor også det rette specialudstyr. Som specialist laver vi primært én type behandlinger og derved opnås stor erfaring indenfor netop dette specielle felt.

Hvorfor skal en tand rodbehandles

Den hyppigste grund til at tanden skal rodbehandles, skyldes at bakterier fra et hul i tanden trænger ind til nerven.

Tænder med følsomme tandhalse og revner kan i nogen tilfælde give så store gener og smerter, at symptomerne kun kan afhjælpes ved at rodbehandle tanden.


I tænder med en krone, kan det også blive nødvendigt at rodbehandle. Dette skyldes enten at tanden tidligere har haft en stor fyldning eller at det har været nødvendigt at beslibe tanden meget tæt på det hulrum i kronen hvori nerven ligger.

Symptomer

Tandpine og symptomer kunne variere meget fra person til person. Nogle patienter føler en meget lokaliseret smerte, mens andre føler smerte i nabotænder, kæbe, øre, hovedpine eller modstående tænder.

Det kan undertiden være vanskeligt at finde den symptomgivende tand, da der ved en kronisk rodspidsbetændelse oftest ingen eller kun ringe smerter er.

​Tanden kan være mere eller mindre øm ved tygning, hvor imod nervebetændelse giver typisk smerter ved kulde og varme. Nervebetændelsen er ikke synlig på røntgen, mens en rodspidsbetændelse ofte kan ses på et røntgenbillede.

En ubehandlet rodspidsbetændelse kan udvikle sig til en tandbyld og medføre både feber og smerter. Symptomerne kan dæmpes med penicillin, men der kræves en rodbehandling for at fjerne betændelsen.

Efter rodbehandlingen

Symptomer varierer. Mange har ingen gener efter behandlingen. Andre har lette forbigående smerter/ømhed efter en rodbehandling. Varigheden er typisk 1 – 1½ døgn. I nogen tilfælde kan der være kraftige smerter, som ligeledes varer et par dage og op til 3-4 døgn. Typisk vil smertne kunne afhjælpes med smertestillende piller.​

Krone på en rodbehandlet tand

Man kan ubevidst komme til at overbelaste en rodbehandlet tand, da den ikke reagerer på samme måde over for tryk, som en tand der ikke er rodbehandlet. Det kan medføre at tanden flækker.

Endvidere sker der en udtørring af tanden efter en rodbehandling, hvilket kan gøre den mere udsat for brud.

Grundet denne svækkelse af tanden, anbefaler vi altid at man efter behandling, søger retur til egen tandlæge for kronebehandling.

Vi tilbyder alle behandlede patienter rutinemæssig Røntgen kontrol af rodbehandlingen efter 1 år.

Læs yderligere information omkring rodbehandling - klik her

​Kontakt os for konsultation

Kontakt Rodbehandlingscenter.dk på telefon eller email for konsultation eller behandling:

Telefon: 44 44 44 11

​E-mail: mail@rodbehandlingscenter.dk

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Adresse

Rodbehandlingscenter.dk
​V. Tandlæge Thomas Harnung

​Vester Farimagsgade 1, 3 sal (buen 1)

1606 København V​

Vi har adresse i ejendommenbuen.dk

Se rutevejledning her

CVR: 37874779

Kontakt​

Telefon:  44 44 44 11

Åbningstider

Alle hverdage 8.00 -16.00

fredag efter aftale